Get Adobe Flash player

Energie Solara Fotovoltaica

    Valorificaţi cu cea mai mare eficienţă energia solară în favoarea Dvs., cu ajutorul tehnologiei solare fotovoltaice.

   Soarele ne asigură energie curată pe gratis – economic şi permanent. De milioane de ani, pământul a fost aprovizionat cu lumină şi căldură. În fiecare zi, soarele ne pune la dispoziţie de câteva mii de ori cantitatea de energie consumată pe planeta noastră în 24 de ore. Schimbarile de climă datorate efectului de seră şi pozitia geografică a României asigură aproximativ 210 zile însorite pe an. Radiaţia solară, în general este de 1250 kWh/m2/an. Nivelul de insolaţie se determină în funcţie de locaţia geografică cu ajutorul unei hărţi dedicate de însorire, specifică ţării noastre (vezi desenul alăturat). Acest tip de hartă împarte ţara noastră în trei zone principale de însorire:

   Cantitatea de energie în KWh / m2 / an pe zone pentru Romania:

1. Zona 0 > 1250 / 1300

2. Zona 1 > 1159 – 1250 / 1200 – 1300

3. Zona 2 > 1000 – 1150 / 1050 – 1200

   România se găseşte într-o zonă geografică cu acoperire solară bună, cu un flux anual de energie solară cuprins între 1000 KWh/ m2 / an şi 1300 KWh/ m2 / an. 

   Din această cantitate de energie se pot capta între 600 şi 800 KWh/ m2 / an.

Sistemele solare captează energia din radiaţia solară şi din radiaţia difuză chiar şi la temperaturi externe scăzute, pentru prepararea apei calde menajere.

 
 Harta termica a Romaniei pentru încalzirea apei din piscină, parţial încălzirea locuinţei, în combinaţie cu alt tip de energie sau pentru producerea energiei electrice. După integrarea în Uniunea Europeană preţul gazelor naturale a crescut cu aproximativ 300%, fapt care nu lasă loc pentru alternative.

 

Amortizarea acestor sisteme se realizează în aproximativ 2,5 ani, iar durata de viaţă a unui sistem solar-termic este de peste 20 de ani. Firma Wagner & Co. vă asigură tehnologia cea mai avansată, la preţuri accesibile, această energie fiind accesibilă de oriunde din lume.

Produsele firmei Wagner & Co sunt cele mai bune în domeniu în Germania şi în Europa, ele câştigând mai multe premii prestigioase de specialitate!

Utilizarea energiei termice solare este transformarea razelor solare directe şi indirecte în căldură sau apă caldă. Această căldură se produce prin captarea razelor solare de către colectorul solar, care printr-un schimbător de căldură încălzeşte apa dintr-un boiler. Apa încălzită se foloseşte la bucătărie, baie şi pentru ajutarea încălzirii locuinţei. Cu pachetul solar BW 480plus se poate produce apă caldă suficientă pentru o familie de 4 persoane. Folosind aceste produse, anual reduceţi poluarea aerului cu cca. 1000 kg CO2. Colectoarele Wagner sunt prevăzute cu sigla de protecţe a mediului “Îngerul albastru”. Investind în energie solară, daţi un semnal de protecţie a mediului pentru generaţia următoare. Pentru a obţine cel mai bun randament cu produse de cea mai buna calitate la un preţ redus, folosiţi produsele Wagner & Co.

Comments are closed.